Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Gezondheidszorg en welzijnszorg / Het eenpersoonsbed, een bewuste keuze zelfs als je met zijn tweeën bent

Het eenpersoonsbed, een bewuste keuze zelfs als je met zijn tweeën bent

Sharing is caring

Een goed bed is van levensbelang en dan overdrijf ik niet eens erg veel. Nachtrust is nodig, een goede nachtrust noodzaak om je lichaam te laten herstellen van de dagelijkse vermoeienissen. Voor een goede slaap zijn er een aantal voorwaarden, maar verreweg de belangrijkste is het hebben van een goed bed. Daarin heb je een ruime keuze, maar het begint altijd met een eenpersoonsbed.

Het eenpersoonsbed

Elk bed, dus ook het bed voor slechts één persoon, heeft een aantal vaste onderdelen en is gebonden aan specifieke maten. Zo is er de raamwerk, kop- en voetenkant plus de zijboorden, waarbinnen een bodem geplaatst kan worden. Dit kan een vaste plank zijn, maar is meestal een verende lattenbodem. Hierop wordt een matras geplaatst en daaromheen en erop het beddengoed. Al deze factoren hebben invloed op de nachtrust. Eenpersoonsbedden zijn verkrijgbaar in de maten 80x200 en 90x200, hoewel in landen als Nederland met zijn lange bewoners bedden te krijgen zijn met een lengte van 210 of zelfs 220. Het grote voordeel van een eenpersoonsbed, zelfs als je er twee in de slaapkamer hebt staan, is dat je het bed helemaal voor jezelf hebt.

De overstap

In de wereld van het eenpersoonsbed is de twijfelaar, tussen een- en tweepersoons in, een optie om nog meer slaapruimte voor jezelf te hebben. Mocht er echter iemand in je leven komen, dan komen de tweepersoonsmaten 160x200 en 180x200 in zicht. Zelfs als je nog alleen bent, maar op zoek bent, kun je op die manier inspelen op de toekomst. Wat uiteindelijk van belang is, is dat je de moeite neemt bij het uitkiezen van een bed en vooral ook het matras. De perfecte combinatie kan je een hoop slapeloze momenten schelen. Een goed bed, eenpersoon, twijfelaar, senioren of tweepersoons, is van groot belang. Je brengt er tenslotte 1/3 van je leven in door.

 

Bedankt voor het lezen van deze informatieve blog op onze gemeente Helmond website.